Nešpor & Rajský

Nejmladší, jak věkem, tak i „služebně“ je mezi mými vinařskými oblíbenci Jaroslav Nešpor ml. Zde je jeho stručná vizitka.

Vinařství Nešpor & Rajský, Moravská Nová Ves vzniklo v roce 2010 spojením velmi zkušeného vinaře, p. Rajského a jeho synovce Járy Nešpora ml. s cílem vyrábět vína, která nebudou výtvorem moderních přípravků a technologií, ale budou odrazem odrůdy, místního prostředí a práce vinaře. Hrozny pocházejí z vlastních vinic, kde kvalitně provedené zelené práce a redukce hroznů nejsou jenom marketingový tah. Hrozny jsou ručně sbírány v době jejich vrcholné fenolické zralosti a vína jsou plně vyzrálá, ovocná, extraktivní a s dlouhou perzistencí. Červená vína zrají 2-3 roky v sudech, bílá několik měsíců. Nehledejte u nich moderní navoněná tuctová vína, ale pokud máte zájem o opravdu kvalitní přírodní vína, tak se stavte "na skleničku".

Můžete u nich ochutnat široké spektrum bílých i červených vín od suchých jakostních po ledová vína, ale také aperitivy jako je Ořechovka nebo fortifikované víno typu Portské.